В Японії не планують робити щеплення спортсменів від коронавірусу перед Олімпіадою

В Японії не планують робити щеплення спортсменів від коронавірусу перед Олімпіадою

Можливість пріоритетно вакцинувати спортсменів – членів олімпійської та параолімпійської збірних Японії на майбутній Олімпіаді в Токіо, в даний час урядом не розглядається.

Про це генеральний секретар уряду Японії Кацунобу Като 8 квітня повідомив на регулярній прес-конференції в Токіо.

За його словами, уряд поінформоване про повідомлення ЗМІ на цю тему, «але в даний час ніякого конкретного обговорення цього питання, як і відповідних планів, немає». Також Като зазначив, що уряд продовжує обговорювати з Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) і оргкомітетом Токійської Олімпіади заходи щодо забезпечення безпеки учасників змагань.

Раніше агентство Kyodo повідомило про те, що японських учасників Олімпіади в Токіо планується в пріоритетному порядку прищепити від COVID-19 – забезпечити отримання спортсменами обох доз вакцини до кінця червня.

Нагадаємо, що в даний час в Японії йде вакцинація медиків, яка повинна завершитися в травні. З 12 квітня в країні повинна стартувати зі щеплення компанія для жителів старше 65 років, і в травні – для інших груп населення. Всього обидві дози вакцини від COVID-19 в країні отримали близько 130 тисяч громадян, одну дозу – близько одного мільйона.

Проведення естафети олімпійського вогню в префектурі Осака (Японія) скасовано через різке зростання числа випадків зараження коронавірусом.

Поділитись