Стадіону «Маракана» в Ріо-де Жанейро можуть присвоїти ім’я Пеле

Стадіону «Маракана» в Ріо-де Жанейро можуть присвоїти ім’я Пеле

Знаменитий футбольний стадіон «Маракана» в бразильському Ріо-де-Жанейро може отримати ім’я триразового чемпіона світу в складі збірної Бразилії Пеле.

Законопроект про перейменування спортивного об’єкта в честь Едсона Арантіс ду Насименту схвалений у вівторок, 9 березня, законодавчими зборами штату, пише газета O Globo.

«Король футболу Пеле – найбільший на планеті гравець всіх часів. Він представляв і продовжує представляти Бразилію », – зазначив автор документа, депутат від Партії трудящих Андре Сісіліану. Втім, він вважає, що «Маракану» все одно продовжать називати по-старому.

Ініціатива парламентарія знайшла підтримку більшості колег, і законопроект був винесений на голосування в терміновому порядку. Тепер його потрібно буде підписати в.о. губернатора Клаудіо Кастро.

Стадіон «Маракана» був відкритий в 1950 році і до реконструкції 1999 року вважався наймісткішим в світі. Незважаючи на те, що за проектом він був розрахований на 155 250 глядачів, на фінальний матч чемпіонату світу 1950 року, згідно з офіційними підрахунками, зібралося 199 854 вболівальника, що стало абсолютним рекордом відвідуваності арени. Той матч став для господарів першості невдалим (вони поступилися команді Уругваю з рахунком 1: 2) і увійшов в історію футболу як «Мараканасо».

Поділитись