Передача Олімпійського вогню пройде без глядачів і журналістів

Передача Олімпійського вогню пройде без глядачів і журналістів

Передача Олімпійського вогню організаторам майбутніх міжнародних змагань в Токіо пройде 19 березня на афінському стадіоні без глядачів і журналістів.

Таке рішення прийнято у зв’язку з поширенням коронавірусу нового типу.

«Церемонія передачі олімпійського вогню оргкомітету Токіо-2020 у четвер, 19 березня, пройде на стадіоні Панатінаїкос за закритими дверима (…) для захисту громадського здоров’я, видані акредитаційні картки для журналістів не будуть діяти для входу на дану церемонію», – йдеться в повідомленні Національного олімпійського комітету (НОК) Греції.

Нагадаємо, раніше НОК Греції прийняв рішення скасувати естафету Олімпійського вогню на території країни. Таке рішення прийняли після етапу естафети в місті Спарта, де тисячі глядачів прийшли подивитися на факелоносця – актора Джерарда Батлера.

Фахівці Міжнародного олімпійського комітету до кінця травня мають прийняти рішення, чи варто проводити Олімпіаду. В Японії повідомили, що поки не розглядають варіант скасування ігор. Організатори поки стежать за ситуацією і продовжують підготовку, але при необхідності планують перенести змагання на один-два роки.

Поділитись