Міжнародна федерація історії і статистики футболу назвала найкращих бомбардирів

Міжнародна федерація історії і статистики футболу назвала найкращих бомбардирів

Міжнародна федерація історії і статистики футболу (İFFHS) оприлюднила список найкращих бомбардирів 2019 року.

Визначено найбільш результативні гравці за трьома різними номінаціями.

Футболістом, який забив найбільшу кількість голів в національних чемпіонатах визнаний Абдельразак Хамдаллах, який забив 53 голи в складі клубу «Аль-Наср». Роберт Левандовскі ( «Баварія») і Карлос Вела ( «Лос-Анджелес») відзначилися по 38 разів і розділили 2-3 місця.

Кращим в міжнародних турнірах став Кріштіану Роналду. Він зайняв 1-е місце за кількістю голів в збірній і континентальних кубках. Бомбардир забив 21 гол – 14 в збірній Португалії, 7 в «Ювентусі». Нападник «Аль-Джазіри» Алі Мабхут, який забив 19 голів в збірній ОАЕ на 2-му місці. Замикає першу «трійку» Гаррі Кейн, який відзначився 12 разів у збірної Англії, 7 раз в «Тоттенхемі».

У загальному заліку, при якому за голи на міжнародному рівні зараховується 2 очки, а за м’ячі, забиті в національних чемпіонатах 1 очко, кращим став Роберт Левандовскі. В активі поляка 70 (38 + 16×2) очок. Аргентинець Ліонель Мессі з 63 очками (37 + 13×2) став другим в 2019 році. Марокканець Абдельразак Хамдаллах задовольнявся третім місцем – 61 очко (53 + 4×2).

Поділитись