Біатлоністку Слєпцову визнали винною у вживанні допінгу

Біатлоністку Слєпцову визнали винною у вживанні допінгу

Олімпійська чемпіонка з біатлону Світлана Слєпцова визнана винною в порушенні антидопінгових правил.

Вона дискваліфікована Міжнародним союзом біатлоністів (IBU) на два роки, результати з 22 березня 2013 року до кінець сезону-2013/14 анульовані, повідомили в Союзі біатлоністів Росії в суботу, 15 лютого. Спортсменка визнана винною в застосуванні заборонених речовин. Термін дискваліфікації буде відраховуватися від дати винесення вердикту (11 лютого). При цьому спортсменка офіційно завершила кар’єру після літнього кубку 2017 року, відзначили в Союзі біатлоністів.

У зазначений період Слєпцова майже не виступала через наслідки травми, єдиним її результатом стало шосте місце в естафеті на етапі Кубка світу в Ансі (Франція). Це досягнення буде анульовано.

Слєпцовій 33 роки. У 2009 році вона завоювала олімпійське золото в естафеті, роком раніше – золото чемпіонату світу в тій же дисципліні. Їй пред’явили звинувачення в порушенні антидопінгових правил в серпні 2018 року. Разом з нею під підозру потрапили дворазовий олімпійський чемпіон Євген Устюгов, Олександр Печонкін і Олександр Чернишов. Печонкіна і Чернишова дискваліфікували в 2019 році.

Поділитись