ЗСУ на Донбасі залишилися без супутникового зв’язку і GPS, – Sohu

ЗСУ на Донбасі залишилися без супутникового зв’язку і GPS, – Sohu

Позиції ЗСУ піддалися «радіоудару» з боку збройних сил РФ і залишилися без GPS.

Про це пише китайський медіа-портал Sohu, стверджуючи, що тепер українська армія не має можливість користуватися своїми БПЛА, РЛС, комплексами радіолокаційної розвідки та іншими інструментами для протистояння.

У матеріалі йдеться, що про сплеск активності для придушення сигналів повідомило ОБСЄ. І такі повідомлення неминуче підігрівають думки, що ескалація конфлікту не за горами.

Експерти Sohu відзначають, що таким методом Росія хоче повернути Київ на «шлях» виконання Мінських угод.

При цьому видання відзначає і те, що Росія чітко озвучила позицію щодо захисту своїх громадян в Донбасі в разі ескалації конфлікту.

Вчора в Кремлі озвучили намір змусити Україну виконати «хоча б частину» зобов’язань по Мінським домовленостями.

Прокоментував цю публікацію Sohu російський військовий кореспондент Олександр Коц, він запропонував варіант, за яким можна цілком законно поставляти системи озброєння для захисту республік Донбасу.

Нагадаємо, вчора, 11 квітня, до Києва з Риги прибув літак С-130 ВПС США з невідомим вантажем. Його маршрут пролягав над Латвією, Литвою і Польщею, старанно оминаючи Білорусь. А 4 квітня, рівно тиждень тому, військово-транспортний Boeing C-17 ВПС США з військовим вантажем приземлився в аеропорту Львова.

Поділитись