ЗРС С-500 зможуть знищувати гіперзвукову зброю в космосі

ЗРС С-500 зможуть знищувати гіперзвукову зброю в космосі

С-500 “Прометей” буде мати здатність знищувати гіперзвукових зброю в навколоземному просторі, заявив в інтерв’ю ЗМІ головний командувач ВКС Сергій Суровикин.


Раніше про те, що С-500 зможе перехоплювати цілі за сотні кілометрів від Землі, говорив генеральний конструктор концерну-розробника “Алмаз-Антей” Павло Созінов. За словами Суровикина, технічні характеристики С-500 дозволяють віднести цей комплекс до першого покоління систем протикосмічної оборони.

“Закладені в ЗРС С-500 характеристики дозволяють знищувати, крім аеродинамічних і балістичних цілей, гіперзвукових зброю всіх модифікацій, у тому числі в ближньому космосі”, – зазначив головком.

Він також висловив упевненість, що аналогів цієї системи не існує в принципі. З-500 “Прометей” (“Тріумфатор-М”) відноситься до нового покоління ЗРС “земля – ​​повітря”. Вона являє собою універсальний комплекс дальньої дії і висотного перехоплення з підвищеним потенціалом ПРО. Перспективна система здатна знищувати не тільки балістичні, а й аеродинамічні цілі (літаки, вертольоти), а також крилаті ракети.

Поділитись