Зник на місяць: жителі Алжиру хвилюються за президента

Зник на місяць: жителі Алжиру хвилюються за президента

Користувачі соціальних мереж в Алжирі почали задаватися питаннями про здоров’я президента країни, якого в останній раз бачили на публіці майже місяць тому.

Про це повідомляє BBC Africa. Президент Алжиру Абдельмаджід Теббун був доставлений до Німеччини в кінці жовтня для лікування після того, як у нього підтвердилося зараження коронавірусів. З тих пір інформацію про його стан здоров’я не публікували, що викликало побоювання громадськості про його стан.

Минулого тижня в канцелярії глави держави заявили, що «президент завершив протокол лікування від COVID-19», але не вказали дату його повертатися додому.

Місцеві проурядові газети говорять про швидке повернення президента після завершення лікування в Німеччині.

Госпіталізація завадила Теббуну взяти участь в церемонії відкриття референдуму 1 листопада «Про внесення змін до Конституції». Голосування було затьмарене найнижчою явкою за останні десятиліття.

Для багатьох жителів Алжиру відбувається нагадало ситуацію, коли у колишнього президента країни Бутефліки в 2013 році відбувся інсульт, і він був змушений залишитися на кілька місяців у французькій лікарні. Він так і не оговтався повністю від своєї хвороби і був змушений піти у відставку через багато років.

Поділитись