Знайдено подібність в катастрофах MH17 і Ан-26 під Харковом

Знайдено подібність в катастрофах MH17 і Ан-26 під Харковом

Дві великі трагедії об’єднує той факт, що відразу після катастрофи в обох випадках керівництво Військово-повітряних сил (ВПС) України було викрито у брехні, заявив в інтерв’ю виданню «New Inform» незалежний експерт Юрій Антипов.

У випадку з крахом малайзійського Boeing, який був збитий у 2014 році над Донбасом, йдеться про заяви українців про те, що в день трагедії польотів авіації в районі катастрофи не було. Пізніше інформація не підтвердилася. Обговорюючи причини падіння Ан-26 під Харковом 25 вересня 2020 року, представники ВПС України заявили, що літак впав через вихід з ладу датчика двигуна. Цей факт, за словами, Антипова, нічим не підтверджений.

«Вони просто брешуть про справжні причини катастрофи», – констатував експерт.

Трагедія сталася увечері 25 вересня недалеко від міста Чугуєва Харківської області. Літак Ан-26, на борту якого були 7 членів екіпажу і 20 курсантів Харківського національного університету повітряних сил, не впорався з керуванням при посадці і впав біля автомобільної дороги. 25 людей померли відразу, двоє були госпіталізовані. Один з них пізніше помер від отриманих травм, іншому вдалося вижити.

Поділитись