Аварія Ан-26: “Командир був спокійний і готувався садити літак”

Аварія Ан-26: “Командир був спокійний і готувався садити літак”

Пілот літака, що розбився в Харківській області Ан-26 говорив диспетчеру про готовність посадити літак після повідомлення про неполадки з двигуном, повідомив в суботу заступник глави МВС України Антон Геращенко.


Військово-транспортний літак Ан-26 зазнав аварії в п’ятницю ввечері біля міста Чугуїв в Харківській області під час навчального польоту. На борту перебували 27 осіб: сім членів екіпажу і 20 курсантів, одного курсанта до польотів не допустили.

За даними Офісу генпрокурора загинули 25 осіб, проте Держслужба з НС повідомила, що на ранок суботи пошуки ще двох осіб тривають. Два курсанта вижили – вони встигли вистрибнути з літака в останній момент, їх госпіталізували у важкому стані. За фактом аварії порушено справу за статтею про порушення правил польотів і підготовки до них, що призвело до катастрофи і тяжких наслідків.

“Близько 20:38 командир корабля повідомив диспетчеру про неполадки з лівим двигуном. Однак був в цілому спокійний і готувався садити літак на одному двигуні, що передбачено технічними регламентами. Видимість була ясною. Вітер мінімальний. Через 8-9 хвилин командир корабля сказав диспетчеру, що готовий до посадки. Через хвилину-дві літак пропав з радарів, звалився на землю і загорівся “, – написав Геращенко у своєму Facebook.

Поділитись