ЗМІ повідомили про ліквідацію лідера ІГІЛ Абу Бакр аль-Багдаді

ЗМІ повідомили про ліквідацію лідера ІГІЛ Абу Бакр аль-Багдаді

Глава угруповання “Ісламська держава” Абу Бакр аль-Багдаді ймовірно убитий в ході очолюваної США спецоперації, повідомляє Fox News з посиланням на джерело.

Відзначається, що місцем проведення спецоперації був сірійське місто Ідліб.

Раніше президент США Дональд Трамп опублікував твіт, в якому повідомив, що «сталося щось дуже важливе», однак він не пояснив, що саме. Також уточнюється, що нагорода за голову аль-Багдаді згідно з повідомленнями становила $ 25 млн.

29 квітня в мережі був опублікований відеозапис з Абу Бакр аль-Багдаді. На записі, за інформацією Reuters, чоловік з бородою (по всій видимості, фарбованою), схожий на аль-Багдаді. Сидячи на підлозі і схрестивши ноги, він дає настанови і розповідає про останні події. Поруч його слухають кілька людей, їхні обличчя на відео приховані. Запис триває 18 хвилин. Він говорить про те, що битва в сирійському місті Багхуз закінчена (бої там завершилися в березні цього року, про звільнення останнього анклаву, утримуваного терористами ІГІЛ в східній Сирії, тоді заявив підтримуваний американської коаліцією арабо-курдський альянс “Сирійські демократичні сили”). На відео “халіф” стверджує, що ІГІЛ буде мстити за вбивства і тюремне ув’язнення своїх прихильників.

Поділитись