ЗМІ: Байден втрачає симпатії республіканців через Путіна

ЗМІ: Байден втрачає симпатії республіканців через Путіна

Президент США Джо Байден втрачає свої політичні позиції серед республіканців через зростання симпатій і довіри до російського лідера Володимира Путіна, про це заявило американське видання Slate.


Відзначається, що в свій час Республіканська партія займала жорстку позицію по відношенню до Росії, але в 2016 році почався курс на поліпшення відносин. До 2017 року більшість її представників заявило, що Вашингтон повинен зосередитися на співпраці з Москвою.

Видання пояснило, що базу для цього створив колишній президент США Дональд Трамп, і навіть після того, як він покинув Білий дім, зміни тривають. З різницею в 10-20 процентних позицій республіканці рідше, ніж демократи, називають Росію ворогом і частіше є прихильниками дружніх відносин.

«Багато республіканців особисто довіряють Путіну або захоплюються ним. Згідно двом з опитуваннями, проведеними на цьому тижні компанією Morning Consult для видання Politico і компанією YouGov для видання Economist, серед республіканців підсумковий рейтинг популярності Путіна вище, ніж у Бадена, з перевагою в 16 і 22 процентних пункти відповідно», – повідомляється в статті.

Відзначається, що подібне ставлення послаблює позиції Байдена, очікується, що Республіканська партія в більшості своїй не підтримає погрози запровадити санкції або застосувати силові методи.

Раніше в США побачили небезпеку в політичному курсі президента країни Джо Байдена щодо стримування Росії. Таку думку висловили американські експерти з питань національної безпеки, яких опитав Fox News.

Політики і фахівці залишилися незадоволені рішенням Байдена, який надав російському лідерові Володимиру Путіну список з 16 секторів економіки, які не повинні піддаватися кібератак.

Поділитись