В Україні не всі задоволені підсумками переговорів президентів Росії і США, – Соскін

В Україні не всі задоволені підсумками переговорів президентів Росії і США, – Соскін

В Україні не всі задоволені підсумками переговорів президентів Росії і США. У Києві явно чекали більшого.

Президент США Джо Байден не став захищати інтереси України на переговорах з президентом Росії Володимиром Путіним. Так вважає український політолог і економіст Олег Соскін.

За словами Соскіна, Байден “зрадив і продав” Україну і використовував її як предмет торгу з російським лідером. Експерт упевнений, що американська сторона нібито запропонувала російській влаштувати черговий переділ світу між двома державами. При такому розкладі у Києва немає шансів досягти своїх цілей.

Олег Соскін переконаний, що про принесення України в жертву свідчить те, що на саміті президентів США і Росії не обговорювалося газопровід “Північний потік-2”. Політолог вважає, що Джо Байден без бою дав Володимиру Путіну “зелене світло” на завершення будівництва магістралі, наплювавши при цьому на сховища і газотранспортну систему України.

Соскін також зазначив, що Вашингтон здав Україну і як військового союзника. На це вказує небажання американської сторони піднімати питання “окупації” Росією Донецька і Луганська та спроба відновити роботу зрадницьких Мінських угод. Експерт нагадав, що раніше помічник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван відмовився особисто розмовляти з главою офісу президента України Володимира Зеленського. Економіст також вважає це свого роду зрадою.

Поділитись