Жителі США на заході країни зіткнулися з нестачею питної води

Жителі США на заході країни зіткнулися з нестачею питної води

Американська влада заявила, що в річці Колорадо може не вистачити води для забезпечення потреб десятків мільйонів жителів на заході країни.

Про це повідомляє управління меліорації при міністерстві внутрішніх справ США.

“В умовах історичної посухи і зменшується стоку води в басейні річки Колорадо, скидання води з дамби Глен-Каньйон (на водосховищі Пауелл) і дамби Гувера (на водосховищі Мід) буде знижений У нижній течії річки на тлі скорочення [скидання] вперше оголошується нестача води , що говорить про небезпеку посухи і погіршенні стану водосховищ”, – розповіли в управлінні.

За офіційними даними, стік води в розташоване у верхів’ї Колорадо водосховище Пауелл з квітня по липень 2021 року склав лише 26% від норми. А найбільше в Сполучених Штатах водосховище Мід, яке знаходиться нижче за течією річки, в 2021 році поповниться лише на третину.

Як пише Associated press, зменшення обсягу води у водосховищах басейну Колорадо відбувається швидше, ніж прогнозували експерти.

Вони відзначають, що річка обміліла через глобальне потепління, яке призвело до зменшення сніжного покриву в Скелястих горах, де знаходиться витік Колорадо. Раніше ООН заявило, що посухи забрали життя понад півмільйона людей за останні 50 років.

Поділитись