Зеленський зробив важливу заяву про підписання документів в Мінську

Зеленський зробив важливу заяву про підписання документів в Мінську

Президент Володимир Зеленський прокоментував підписання представниками Києва «формули Штанймайєра» на засіданні контактної групи в Мінську.

«Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми узгоджуємо текст “формули Штайнмайєра”. “Формула Штайнмайєра” повинна бути імплементована в новий закон про особливий статус (Донбасу), якого ще немає”, – сказав він та зазначив, що формула має на увазі проведення виборів в ДНР і ЛНР за українськими законами. Після цього набуде чинності закон про особливий статус Донбасу, якщо спостерігачі ОБСЄ констатують їх проведення за стандартами організації.

За його словами, новий закон про особливий статус Донбасу розробить парламент. Документ пройде публічне обговорення. Зеленський підкреслив, що «капітуляції не буде». Крім того, він заявив, що виборів на Донбасі за «умови присутності військових» ніколи не буде.

«Вибори повинні проходити за нашим законодавством … Якщо там хтось буде (з військових), виборів не буде, ви ж розумієте. Ми ніколи не підемо на те, щоб проводити вибори, якщо там будуть військові”, – заявив президент України.

Крім того, за його словами, контактною групою по Україні погоджено розведення сил в Петровському і Золотому. При цьому він особисто гарантував, що місцеве населення буде захищено і розведення військ не вплине на безпеку в цих населених пунктах.

Поділитись