Оприлюднено текст листа Сайдіка, в якому Київ дає згоду на “формулу Штайнмайєра”

Оприлюднено текст листа Сайдіка, в якому Київ дає згоду на “формулу Штайнмайєра”

Прес-секретар повноважного представника України в контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Леоніда Кучми Дарина Оліфер оприлюднила копію листа представника ОБСЄ в групі Мартіна Сайдіка, в якому сказано про згоду Києва з “формулою Штайнмайєра”.

Документ опублікований на сторінці Оліфер в Facebook в середу. “Українська сторона приймає текст цієї формули”, – сказано в листі. При цьому в ньому міститься остаточна редакція “формули Штайнмайєра”, в якій вона повинна бути закріплена в законодавстві України. Оліфер підкреслила, що саме цей лист Кучма підписав напередодні в Мінську в ході засідання контактної групи.

У вівторок за результатами засідання контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі постпред Росії Борис Гризлов повідомив, що всі учасники погодили “формулу Штайнмайєра” для її імплементації в українське законодавство, зазначивши, що “таким чином узгоджений порядок введення в дію закону про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей”.

Коментуючи минуле засідання Контактної групи, президент Володимир Зеленський визнав, що Київ дійсно відповів на лист Сайдіка і погодив текст “формули”, проте додав, що тепер Україні ще належить її включити в новий закон про особливий статус регіону. Зеленський додав, що такий закон буде прийнятий в новій редакції парламентом до кінця року після обговорення з громадськістю.

Поділитись