Зеленський зізнався, що не радий угоді США і Німеччини по “Північному потоку – 2”

Зеленський зізнався, що не радий угоді США і Німеччини по “Північному потоку – 2”

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не радий домовленості по трубопроводу “Північний потік 2”, досягнутої між США і Німеччиною, і має намір обговорити проект на зустрічі з президентом США Джо Байденом.


Раніше ФРН і США опублікували спільну заяву, в якій говориться про заходи щодо підтримки України, європейської енергетичної безпеки і спільні цілі щодо захисту клімату. У ньому сформульовано ряд умов для роботи “Північного потоку 2”.

“Звичайно, я зовсім не радий цій домовленості. Питання” Північного потоку 2 “коштує в пріоритеті на порядку денному моєї зустрічі з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні”, – сказав він в інтерв’ю медіа групі Funke.

Разом з тим президент зазначив, що між завершенням будівництва та введенням проекту в експлуатацію пройде час. “Необхідно дотримуватися міжнародного права, дотримуватися міжнародні енергетичні стандарти … ми використаємо цей час, щоб захистити власні інтереси”, – заявив Зеленський.

На думку політика, запуск трубопроводу все одно стоїть під питанням. Шанси на те, що проект все-таки не відбудеться, він оцінив в 30-40%.

Поділитись