Зеленський засудив публікацію його розмови з Трампом

Зеленський засудив публікацію його розмови з Трампом

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Білий дім не мав в 2019 році публікувати стенограму його телефонної розмови з лідером США Дональдом Трампом.

Таку думку він висловив в інтерв’ю телекомпанії HBO та інформаційного порталу Axios. Як заявив Зеленський, він був дуже ображений, почувши, що Трамп нібито чинив на нього тиск.

«Я – президент України. Ми можемо бути менше, ніж США, але ми – незалежна Україна. Тому він не тиснув на мене», – засудив він.

На думку українського лідера, публікувати бесіду двох президентів було неправильно.

«І це не Україна її оприлюднила, я б ніколи не дозволив цьому статися. Це був перший серйозний розмова між двома президентами, між стратегічними партнерами», – підкреслив Зеленський.

Раніше Зеленський розповів, що трохи злий на колишнього американського колегу. Кореспондент видання Axios запитав Зеленського: «Я бачу, ви злий на президента Трампа? Можливо, трохи, так?».

«Трохи», – відповів український президент, не уточнивши причини.

Публікація змісту розмови стало приводом для запуску восени того ж року процедури імпічменту щодо президента США. Демократи мали намір довести, що глава Білого дому тиснув на Зеленського для того, щоб той допоміг у розслідуванні корупційного справи проти сина Джо Байдена. Демократи вважали, Трамп міг чинити тиск для того, щоб Київ допоміг йому обратися на другий термін в ході президентських виборів в США в 2020 році.

5 лютого 2020 роки сенат Конгресу визнав главу держави невинним як в зловживанні владою, так і в перешкоджанні роботі Конгресу, в чому його звинувачували демократи. Таким чином, не набралося необхідних для імпічменту президента голосів.

Поділитись