Зеленський втратив більше половини свого електорату

Зеленський втратив більше половини свого електорату

За президента Володимира Зеленського віддали б свій голос 43 відсотки опитаних серед тих, хто зробив такий вибір в 2019 році.

Про це свідчать результати опитування групи «Рейтинг». Зокрема, серед тих, хто у другому турі підтримав кандидата Зеленського, вже 33 відсотки підтримали б іншого кандидата, 15 відсотків – не голосували б взагалі, 2 відсотка – зіпсували б бюлетень. Також 8 відсотків серед тих, хто підтримував Зеленського, не змогли відповісти на питання, підтримали б вони його знову.

Таким чином, серед тих, хто раніше підтримував нинішнього президента, 58 відсотків не зробили б цього вдруге. Зеленський втратив більше половини свого електорату.

Опитування проводилося в період з 13 по 21 березня на всій території України, крім неподконтольних районів Донецької та Луганської областей. Методологія ґрунтувалася на особистих інтерв’ю за місцем проживання респондентів із загальним обсягом вибірки 2400 жителів у віці 18 років і старше.

У квітні повідомлялося, що Зеленський очолив рейтинг довіри до українських політиків. Йому довіряють 46 відсотків громадян, не довіряють – 51 відсоток.

Поділитись