Зеленський відмовився йти на поступки Путіну

Зеленський відмовився йти на поступки Путіну

Президент Володимир Зеленський не піде на поступки російському колезі Володимиру Путіну на саміті в «нормандському форматі» в Парижі.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов, пише «РБК-Україна». Данилов висловив упевненість в тому, що російська сторона, виступаючи на саміті, буде робити все, щоб Київ пішов на прямі відносини з самопроголошеними республіками Донбасу.

«Я впевнений, що від президента Зеленського жодного кроку на якісь поступки, які будуть не на користь нашій державі, ми там не побачимо», – сказав він та додав, що Київ буде діяти відповідно до національних інтересів.

27 листопада Зеленський заявив, що готовий провести двосторонню зустріч з Путіним в рамках саміту «нормандської четвірки». Він підкреслив, що його головним очікуванням від майбутнього саміту є отримання розуміння, «коли і як ми можемо зупинити війну».

«Нормандський формат» – дипломатична група з представників Німеччини, Росії, Франції та України щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Найближчі переговори лідерів країн повинні відбутися 9 грудня в Парижі.

Фото Ройтерс.

Поділитись