Зеленський стурбований спробами Макрона зблизитися з Москвою

Зеленський стурбований спробами Макрона зблизитися з Москвою

Президент України Володимир Зеленський висловив стурбованість з приводу того, що його колега з Франції Еммануель Макрон намагається відновити відносини з Росією, повідомляє газета Guardian.


Зеленський заявив, що лідер Франції, як і канцлер Німеччини Ангела Меркель, підтримує Україну, але зусилля Макрона налагодити відносини з Москвою його турбують.

“Не можна грати тут на два фронти”, – сказав президент України в інтерв’ю виданню.

Говорячи про відносини з США, Зеленський заявив, що як і раніше готовий до зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом в Білому домі, але конкретного запрошення до Вашингтона йому поки не надійшло, незважаючи на те що з моменту першої розмови двох лідерів пройшло вже майже 10 місяців.

Український лідер підкреслив, що йому “важко чути” про те, що візит поки знаходиться на стадії підготовки, оскільки він “людина, яка працює в умовах жорстких термінів”. Зеленський також зізнався, що йому було неприємно чути про те, що держсекретар США Майк Помпео сумнівається в тому, що “американцям є діло до України”. Про це, як повідомляли ЗМІ, Помпео раніше запитав журналістку радіостанції NPR Мері Луїз Келлі, з якою у нього стався конфлікт. Президент України зазначив, що Помпео особисто запевнив його в підтримці України під час візиту до Києва в цьому році. Зеленський додав, що хотів би, щоб американці надавали Києву ще сильнішу підтримку.

Поділитись