Зеленський розповів про складнощі в переговорах з Путіним

Зеленський розповів про складнощі в переговорах з Путіним

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю британським журналістам розповів, наскільки складно йому було досягати домовленостей з президентом Росії Володимиром Путіним.

Мова йде про переговори в нормандському форматі в грудні 2019 року, коли глави російського і українського держав вперше зустрілися віч-на-віч.

“Це дуже складно. Дуже. Як би там не було, ми повернули 111 людей з вересня. Я не кажу, що ми зробили прорив, але три роки не було «нормандського» формату. Ситуація була заморожена абсолютно. Ми сіли за стіл переговорів. Знаєте, кажуть: «Йде як по маслу»? Але тут «масла» взагалі немає. Все йде жорстко, важко, з серйозними шорсткостями”, – сказав Зеленський журналістам газети The Guardian.

Зустріч «нормандської четвірки» відбулася в Парижі 9 грудня минулого року. Участь в ній взяли президенти Росії, Франції та України Володимир Путін, Еммануель Макрон і Володимир Зеленський, а також канцлер Німеччини Ангела Меркель. У попередній раз «нормандський формат» на рівні лідерів збирався в жовтні 2016 року в Берліні.

На наступний день після саміту глава України також заявляв, що з лідером Росії нелегко вести переговори. За словами Зеленського, Путін детально розбирає кожен поставлене запитання і слово. Президент України пояснив це «іншою природною біомеханікою».

Поділитись