Зеленський розповів, чому не може ввести в Україні подвійне громадянство

Зеленський розповів, чому не може ввести в Україні подвійне громадянство

Український президент Володимир Зеленський звинуватив РФ в неможливості українського уряду ввести подвійне громадянство нібито видачу російських паспортів в Донбасі.


Український лідер нагадав, що виступає за введення подвійного громадянства, цим займаються і парламентарії, але неясно як бути щодо Криму, який анексовано РФ.

“Ви знаєте, що є паспортизація, більше 20 років, Росією громадян України в Криму. Зараз відбуваються паралельні речі на території тимчасово окупованого Донбасу, понад 600 тисяч російських паспортів видано на цій території”, – заявив Зеленський, виступаючи в Стенфордському університеті. Зеленський перебуває з робочим візитом в США, в середу у нього відбулася зустріч з американським президентом Джо Байденом.

За конституцією України, в країні діє єдине громадянство. Раніше Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України доручив кабміну в двомісячний термін розробити законопроект, який врегулює питання подвійного громадянства. Зеленський ввів рішення РНБО в дію. Глава українського МЗС Дмитро Кулеба, заявив, що Київ планує дозволити друге громадянство, в тому числі з країнами ЄС, але не РФ.

Поділитись