Зеленський повідомив про переговори з Москвою щодо обміну затриманими

Зеленський повідомив про переговори з Москвою щодо обміну затриманими

Президент України Володимир Зеленський розповів, що українська сторона веде переговори з Москвою щодо обміну всіх затриманих в Росії українців.

Про це в четвер, 23 січня, повідомляється на сайті глави української держави. “Два трека, два списки. Список ми погодили в Мінську, будемо доповнювати перелік встановлених осіб. Будемо готувати цей трек – обмін з тимчасово окупованими територіями. І окремий трек – ми вже почали розмову з Російською Федерацією щодо обміну українців – всіх, включаючи кримських татар, інших українців, які перебувають на території Росії”, – йдеться у повідомленні Зеленського.

Відзначається, що про це український лідер сказав журналістам в Єрусалимі.

30 жовтня 2019 року заступник голови російського МЗС Андрій Руденко повідомив, що Росія і Україна обговорюють можливість проведення ще одного обміну ув’язненими.

Перший обмін між Росією і Україною відбувся 7 вересня по формулі «35 на 35». До Києва в тому числі повернулися українські моряки, які були затримані в минулому році в Чорному морі, а також режисер Олег Сенцов. Серед громадян, які повернулися в Росію, був головний редактор «РІА Новини Україна» Кирило Вишинський.

Поділитись