Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо інтеграції України в НАТО

Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо інтеграції України в НАТО

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким вводиться рішення Ради нацбезпеки і оборони України «Про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до Організації Північноатлантичного договору», прийняте на засіданні РНБО.

На сайті президента 23 липня був оприлюднений документ №307 / 2021 разом із зазначеним рішенням Ради. У ньому сказано, що вводиться в дію рішення РНБО від 2 червня 2021 року.

«Контроль за виконанням рішення РНБО України, введеного в дію справжнім указом, покласти на секретаря Ради національної безпеки і оборони України», – йдеться в документі.

Як зазначає РНБО, суспільство очікує від усіх гілок влади конкретних результатів впровадження реформ, які «конвертувалися в добробут і безпеку громадян». Вказується, що підготовка України до набуття членства в НАТО є найважливішою госзадачей.

«Україна буде розглядатися реальним кандидатом на членство в НАТО в разі досягнення серйозного прогресу в усіх сферах життєдіяльності держави; успішне впровадження внутрішньодержавних реформ неможливе без ефективного інтегрування принципу забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в усі сфери державної політики », – додали в документі.

Поділитись