Зеленський оцінив відносини з Росією

Зеленський оцінив відносини з Росією

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у України і РФ зараз складні відносини, раніше у двох країн було багато економічних і людських контактів, які довелося з болем припинити.


“З Росією у нас складні відносини. Сьомий рік триває війна на Донбасі. Росія анексувала наш півострів Крим. У той же час історично раніше у нас було чимало економічних і людських контактів, які довелося з болем обривати”, – заявив Зеленський в інтерв’ю словацькому виданню Hospodárske, текст якого в середу опублікував офіс українського президента.

Відносини Москви і Києва погіршилися на тлі ситуації в Донбасі. Українська влада раніше неодноразово звинувачували Росію у втручанні у внутрішні справи країни. У січні 2015 року Верховна рада прийняла заяву, в якому РФ називається “країною-агресором”. Росія звинувачення української сторони заперечує і називає неприйнятними. Москва не раз заявляла, що не є стороною внутрішньоукраїнського конфлікту і зацікавлена ​​в тому, щоб Київ подолав політичну та економічну кризу.

Поділитись