Зеленський взяв на роботу “звичайного хлопця з казахського села”

Зеленський взяв на роботу “звичайного хлопця з казахського села”

В Україні експерти обговорюють зустріч президента країни Володимира Зеленського з бізнесменом з Казахстану Маргулана Сейсембаєва, який представив в Києві свою пропозицію щодо підвищення ефективності процесу впровадження реформ.

Нагадаємо, що Сейсембаєв за підсумками зустрічі заявив, що буде допомагати Україні в налаштуванні «ефективності процесів» державного апарату. Він зазначив, що Зеленському його пропозиції «дуже сподобалося» – президент сказав, що це настільки потрібно і важливо, що потрібно ще «вчора» і попросив прискорити.

Політолог Олеся Яхно зазначає, що на зустрічі також був «головний реформатор» України Михайло Саакашвілі, що вже певним чином характеризує ситуацію.

«Приклад з Саакашвілі – який, може, і хотів поділитися досвідом – показав нереалістичність перенесення досвіду. І в силу особливостей самої особистості, і в силу особливостей кожної конкретної країни … Виникає питання: звідки у Зеленського така впевненість і розрахунок на те, що казахський бізнесмен, та ще з такою бурхливою біографією, раптом зможе підвищити ефективність реформ в Україні, якщо друга спроба Саакашвілі участі в реформах дуже швидко закінчилася, по суті, навіть не розпочавшись?», – зазначає експерт.

Поділитись