Зеленський назвав умови для пом’якшення карантину

Зеленський назвав умови для пом’якшення карантину

Президент України Володимир Зеленський заявив, що кожен наступний етап пом’якшення залежить від показників захворюваності на COVID-19 та завантаженості лікарень.

Про це йдеться у його відеозверненні.

«Кожен наступний етап пом’якшення можливий тільки тоді, коли ми досягнемо конкретних показників, зокрема, помірної кількості нових випадків захворілих та некритичного завантаження ліжок у лікарнях», – заявив Зеленський.

Другий етап пом’якшення карантину в Україні запланований на 22 травня і торкнеться ще кількох сфер життя.

Він зазначив, що пом’якшити карантинні заходи планують зокрема щодо спортивних змагань, роботи готелів та проведення Зовнішнього незалежного оцінювання.

«Вже третій день ми з вами живемо в режимі першого етапу пом’якшення карантину. Ключове слово не скасування, не кінець, а саме пом’якшення… Другий етап пом’якшення карантину планується на 22 травня. Він торкнеться, зокрема, спортивних змагань, роботи готелів, проведення ЗНО та іншого», — сказав президент.

Він додав, що відкриття авіасполучення, кінотеатрів у країні та метро залежить від конкретних показників поширення коронавірусу. «Я ще раз прошу вас порівняти нашу статистику і показники інших країн, зокрема сусідів. Нам вдається утримувати ситуацію завдяки своєчасним діям і вашій підтримці. Давайте це продовжимо», — зазначив Зеленський.

4 травня Кабмін продовжив карантин до 22 травня та вирішив зняти ряд заборон, починаючи з 11 травня.

Поділитись