Саакашвілі заявив, що в Україні в першу чергу треба дати свободу бізнесу

Саакашвілі заявив, що в Україні в першу чергу треба дати свободу бізнесу

Бізнес в Україні необхідно позбавити від бюрократичного тиску. Про це заявив Михайло Саакашвілі, призначений напередодні президентом України главою виконавчого комітету реформ.

“На першому етапі, що треба зробити, – це звільнити бізнес від адміністративного тиску. Бізнес треба звільнити від дурної регуляції”, – сказав Саакашвілі в ефірі телеканалу “1 + 1”.

Що стосується медичної реформи на Україні, яка засвідчила свою неефективність під час поширення коронавірусу, Саакашвілі зазначив, що система підлягає повній зміні. “У медичній сфері треба змінювати всю систему”, – сказав Саакашвілі.

Голова виконкому реформ розповів, що його кабінет буде перебувати в офісі президента України на вулиці Банковій.

Саакашвілі в 2015 році запросив в Україну колишній президент Петро Порошенко, наділив його громадянством і призначив главою Одеської області. Однак незабаром між ними стався конфлікт, і в липні 2017 року, коли Саакашвілі був за кордоном, Порошенко позбавив його громадянства.

У вересні 2017 року політик за підтримки соратників зміг повернутися на територію України і намагався через суд отримати статус громадянина, який потребує захисту, проте в лютому 2018 року його затримали і депортували в Польщу.

Володимир Зеленський в травні 2019 роки повернув Саакашвілі українське громадянство, в кінці того ж місяця він знову приїхав на Україну.

Поділитись