Зеленський назвав брехнею інформацію про заборону книг Булгакова і Акуніна

Зеленський назвав брехнею інформацію про заборону книг Булгакова і Акуніна

Президент України Володимир Зеленський спростував інформацію про заборону на території України книжок Михайла Булгакова.

Про це він розповів в своєму черговому відеоблозі, опублікованому на сторінці глави української держави в соціальній мережі Facebook.

«Новина про те, що в Україні заборонили книги Булгакова … Тільки одному видавництву відповідно до українського законодавства було відмовлено (у ввезенні на територію України однієї з книг Булгакова. Не через великого Булгакова, а через передмову, де вказані діячі, які підтримали анексію Криму. Коротше кажучи, новина про заборону Булгакова в Україні це як сказав професор Преображенський «марення космічного масштабу», – зазначив Зеленський.

Зеленський також продемонстрував своїм глядачам книги Михайла Булгакова, куплені «в самому центрі Києва» напередодні. Він зазначив, що вони були видані російською мовою як в Україні, так і «у них».

Аналогічним чином президент України «спростував» інформацію про заборону в Україні творів Бориса Акуніна, продемонструвавши кілька його книг, придбаних в центрі Києва.

Інформацію про заборону книг він назвав «зухвалою, цинічною і небезпечною» брехнею, звинувативши в цьому деякі ЗМІ і «деяких» експертів і українських депутатів.

Поділитись