Зеленський готовий пожертвувати монобільшістю заради Вітренка

Зеленський готовий пожертвувати монобільшістю заради Вітренка

Зеленський готовий пожертвувати монобільшістю заради Вітренко.

Про це повідомляє телеграм-канал “Украина сейчас”

Володимир Зеленський не готовий розлучатися з ідеєю призначення Юрія Вітренка на посаду Міністра енергетики України, незважаючи на те, що Верховна Рада вже двічі досить впевнено не підтримувала його кандидатуру.

Володимир Зеленський втретє спробує змусити депутатів проголосувати за кандидатуру Вітренко. До цього він грав роль доброго поліцейського і рекомендував депутатам голосувати, розхвалюючи його, як доброго менеджера і рівновіддаленого від олігарха людини.

Цей метод не подіяв і ось тепер уже є інформація про те, що якщо і в третій раз депутати не підтримають кандидатуру Юрія Вітренка на посаду – їм загрожує виключення з фракції.

З огляду на той факт, що Юрій Вітренко в останній раз набрав 204 голоси з яких слуги народу дали 177, а зараз фракція «Слуга народу» складається 228 народних депутатів, а ще доведеться виключити деяких депутатів, які не голосуватимуть принципово, це призведе до того, що монобольшінство перестане існувати, а це загрожує переформатуванням коаліції. Якщо протягом місяця Володимир Зеленський не домовиться про об’єднання з якоюсь депутатською групою, це загрожує достроковими парламентськими виборами, де президентській силі не варто розраховувати на лідерські результати.

Поділитись