Зеленський дорікнув Трампу у постійному звинуваченні України в корумпованості

Зеленський дорікнув Трампу у постійному звинуваченні України в корумпованості

Український президент Володимир Зеленський пропонує “почати змінювати відчуття”, що Україна – корумпована країна.

“Не слід постійно говорити про корупцію в Україні – “це безпідставно”, – заявив він на 56-й Мюнхенській конференції з безпеки. На думку Зеленського, в Україні є багато, чим можна пишатися і про що можна говорити, а не одна лише корупція, яку “обов’язково подолають”. Про це український президент, за його словами, говорив і своєму американському колезі Дональду Трампу, який раніше назвав Україну “дуже корумпованою країною” – третьою за корумпованістю в світі.

Зеленський також заявив, що планує візит в США і що в Україні також завжди раді бачити всіх. “Я готовий запросити і запрошую президента Трампа до Києва. Я його готовий прийняти швидше, ніж він мене”, – зазначив український президент.

За словами Зеленського, особисто для нього “в його ментальності, в його особистій культурі і в його мозку” він закінчив війну в Україні. Київ, обіцяє він, буде робити все, щоб така ж ментальність і світогляд були “у всіх, від кого залежить мир на Донбасі” і повернення української рідної землі.

При цьому на зустрічі з делегацією американського Конгресу на чолі з сенатором Джеймсом Інхофом на полях Мюнхенської конференції Зеленський зазначив: він відчуває дуже позитивне ставлення США до України. Підтримка США дуже важлива для Києва, зазначив він, висловивши надію на збільшення обсягів і розширення напрямків наданої Україні американцями військової допомоги.

Зеленський впевнений: за п’ять років його президентства вдасться закінчити конфлікт в Донбасі. Це, за його словами, буде означати, що він балотувався на пост президента не дарма. Він також запропонував розводити війська в зоні конфлікту на Донбасі по секторам з верифікацією кожного сектора Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ. Про деталі пропозиції Зеленський пообіцяв розповісти пізніше.

У Мюнхені Зеленський також заявив, що в жовтні хотів би провести місцеві вибори на всій території України. “Хотілося б і в Криму”, – додав він.

Поділитись