Завершення будівництва «Північного потоку-2» стане великим ударом для Польщі

Завершення будівництва «Північного потоку-2» стане великим ударом для Польщі

Завершення будівництва «Північного потоку-2», якому більше не перешкоджають США, стане великим ударом для Польщі.

Про це заявив перший заступник голови міжнародного комітету Ради Федерації, генерал ФСБ Володимир Джабаров.

«Північний потік – 2» проходить по дну Балтійського моря, минаючи транзитні держави – України, Білорусі та Польщі. Різко проти будівництва газопроводу виступали США, які ввели санкції проти ряду компаній, задіяних в проекті.

Проте 19 травня стало відомо, що США не вводитимуть санкції проти компанії-оператора «Північного потоку-2» Nord Stream 2 AG. Прес-секретар президента США Джен Дженніфер Псакі визнала, що зупинити готовий на 95% проект на території третіх країн неможливо.

За словами Джабарова, Польща прекрасно розуміє, що з введенням в експлуатацію «Північного потоку-2» транзит газу з Росії буде скорочуватися.

«Для Польщі це великий удар – завершення будівництва проекту« Північний потік – 2 », на якому наполягала Німеччина і чого не стали перешкоджати США», – пояснив сенатор.

Він також зазначив, що в Польщі стають «принциповими борцями з російською загрозою», тільки коли пропадає вигода від співпраці з Росією.

«Якщо вони такі принципові, що ж вони пхають нам свою списку санкцій продукцію через треті країни? Як тільки їм це вигідно, вони забуває все», – впевнений Володимир Джабаров.

Поділитись