Затриманий головний суперник Лукашенка продовжить участь у виборах

Затриманий головний суперник Лукашенка продовжить участь у виборах

Сім чоловік, включаючи затриманого у справі Белгазпромбанку Віктора Бабарика, продовжують участь в президентських виборах в Білорусії після етапу збору підписів.

Про це заявила глава Центральної виборчої комісії (ЦВК) республіки Лідія Єрмошина.

За її словами, претенденти на пост глави держави здали підписи в територіальні комісії на перевірку. «Яка кількість здана – я не знаю, це встановить перевірка протягом десяти днів», – сказала Єрмошина.

Глава ЦВК уточнила, що підписи надали діючий білоруський президент Олександр Лукашенко, Віктор Бабарика, екс-глава Парку високих технологій Валерій Цепкало, співголова громадського об’єднання «Говори правду» Андрій Дмитрієв, голова соціал-демократичної «Грамада» Сергій Черечень, колишня депутат Ганна Канопацька, а також громадський діяч Світлана Тіхановська.

Комітет державної безпеки (КДБ) Білорусі в той же час підтвердив факт пред’явлення звинувачень головному супернику Лукашенко Віктору Бабариці та його синові Едуарду, пише Tut.by. У відомстві відмовилися назвати статті Кримінального кодексу, за якими ведеться розслідування.

Раніше стало відомо, що переобрання Лукашенка підтримують 3,8 відсотка населення Білорусії, тобто всього 263 тисячі чоловік. 62,6 відсотка (або 4,3 мільйона чоловік) вважають, що Лукашенко повинен піти з поста президента. 72 відсотки користувачів (майже п’ять мільйонів чоловік) готові голосувати за будь-якого кандидата, крім Лукашенка.

Поділитись