Глава МЗС Білорусі відповів ЄС на вимогу звільнити Віктора Бабарика

Глава МЗС Білорусі відповів ЄС на вимогу звільнити Віктора Бабарика

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей прокоментував вимогу Євросоюзу негайно звільнити кандидата в президенти Віктора Бабарико.

Про це повідомляє російське видання «Коммерсант».

Володимир Макей заявив «Комерсанту» про наявність доказів у «справі Белгазпромбанка», що свідчать про вчинення серйозних фінансових злочинів.

Коментуючи вимогу Євросоюзу негайно звільнити претендента в кандидати в президенти Віктора Бабарика, Макей сказав, що слід подивитися на підгрунтя кримінальної справи.

“Ухилення від сплати податків і відмивання грошей – це серйозні злочини, за які в країнах ЄС карають дуже і дуже серйозно – в будь-якій країні. Тут, незважаючи навіть на що відбувається політична кампанія, нікому не буде дозволено порушувати законодавство. А є конкретні докази, до речі, отримані з європейських країн, в тому числі з країн ЄС, що ті чи інші особи займалися протиправною діяльністю,” – заявив Володимир Макей.

Нагадаємо, Європейський союз в своїй заяві наполегливо закликав білоруську владу забезпечити реальні конкурентні умови в передвиборній кампанії. Жоден потенційний кандидат не повинен бути позбавлений можливості зареєструватися через політично мотивовані обмежувальні заходи.

Поділитись