Заступник голови МЗС України Зеркаль написала заяву про звільнення

Заступник голови МЗС України Зеркаль написала заяву про звільнення

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль написала заяву про звільнення за власним бажанням. Про це в четвер вона повідомила в Facebook, розмістивши копію заяви на ім’я прем’єр-міністра.

“Я йду з посади заступника міністра закордонних справ, але залишаюся дипломатом і небайдужою людиною”, – написала вона.

Зеркаль нагадала, що на своїй посаді пропрацювала 5,5 років. “Ця глава [з життя] була насичена безпрецедентною кількістю подій, різних за характером, змістом і впливу на мене і на світ. Мені пощастило писати цю главу разом з людьми, які були поруч в боротьбі за гідність і свободу”, – зазначила Зеркаль, висловивши впевненість, що за її період роботи в МЗС України команда зовнішньополітичного відомства “досягла результату”.

Зеркаль зайняла пост заступника міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції ще в 2014 році. Вона брала участь у всіх раундах переговорів щодо політичної та економічної частин Угоди про асоціацію з ЄС, представляла інтереси України в березні 2017 року Міжнародному суді в Гаазі на слуханнях у справі проти Росії.

Після перемоги Володимира Зеленського на виборах президента Зеркаль була призначена заступником керівника офісу глави держави. Однак через кілька годин указ видалили з сайту президента, а сама Зеркаль пояснила, що не давала згоди на це призначення.

20 листопада Зеркаль заявила, що напише заяву про відставку після того, як “виконає своє останнє завдання”. При цьому вона уточнила, що має на увазі свою участь в процесуальному слуханні в Гаазі з арбітражу щодо військових кораблів, пов’язаних з інцидентом в Керченській протоці. Тоді ж вона дала зрозуміти, що причиною її відходу є незгода з політикою президента у зовнішньополітичній сфері, зокрема, у відносинах з Росією.

Поділитись