Засновники BioNTech попереджають про проблеми у постачанні вакцин

Засновники BioNTech попереджають про проблеми у постачанні вакцин

BioNTech співпрацює з партнером Pfizer, щоб збільшити виробництво вакцини проти COVID-19. Німецький біотехнологічний стартап очолив змагання за вакцинами, але його продукція повільно надходить до Європейського Союзу через відносно пізнє схвалення з боку регулятора охорони здоров’я блоку та невеликий розмір замовлення Брюсселя.

Про це повідомляє Reuters.

Затримки з випуском доморощеної вакцини спричинили занепокоєння у Німеччині, де деякі регіони повинні були припинити щеплення протягом декількох днів після початку вакцинації.

“На даний момент це не виглядає добре – з’являється діра, оскільки бракує інших затверджених вакцин, і ми повинні заповнити прогалину власною вакциною”, – заявив генеральний директор BioNTech Угур Сахін у щотижневику Spiegel.

Сахін заснував BioNTech зі своєю дружиною Езлем Туеречі, яка є головним медичним директором компанії. Обидва погодилися на рішення ЄС розповсюджувати замовлення, очікуючи, що швидше буде затверджено більше вакцин.

Сполучені Штати замовили 600 мільйонів доз пострілу BioNTech / Pfizer у липні, тоді як ЄС чекав до листопада, щоб замовити замовлення вдвічі менше.

“У якийсь момент стало зрозуміло, що неможливо буде доставити так швидко”, – сказав Туречі Шпігелю. “На той час було вже пізно розміщувати подальші замовлення”.

Після публікації інтерв’ю BioNTech заявив, що веде переговори з Брюсселем щодо збільшення виробництва.

“Ми ведемо продуктивні дискусії з Європейською комісією щодо того, як зробити більше вакцини в Європі для Європи”, – сказала речниця.

Поділитись