Захисником Порошенка стане адвокат з Москви

Захисником Порошенка стане адвокат з Москви

Російський адвокат Ілля Новиков стане одним із захисників колишнього президента Петра Порошенка.

Новиков захищатиме екс-президента по ряду відкритих проти Порошенка кримінальних справ. “Це рішення було прийнято після того, як стало відомо про намір Державного бюро розслідувань звернутися за правовою допомогою … до країни-агресора, зокрема, в кримінальному провадженні по проходженню українських військових кораблів у Керченській протоці в листопаді 2018 року”, – йдеться в повідомленні політичної сили “Європейська справедливість”.

У партії зазначають, що залучення Новикова абсолютно доцільно, оскільки провадження у справі про «керченський інцидент» було розпочато за заявою Андрія Портнова, екс-заступника глави адміністрації Віктора Януковича. У повідомленні уточнюється, що Новиков має дозвіл на адвокатську діяльність на Україні. У «Європейській солідарності» відзначають, що він і раніше відстоював інтереси українців і продовжує їх захищати. «Зокрема, минулого місяця він був адвокатом наших моряків», – заявили в партії.

3 жовтня Порошенко не з’явився на допит в Державне бюро розслідувань України у справі про його відпустку на Мальдівах. За словами представника відомства Анжеліки Іванової, розслідування стосується незаконного переправлення групи осіб через кордон за свідомо підробленими документами.

Всього ДБР розслідує 12 кримінальних справ проти Порошенка. Вони стосуються можливої ​​державної зради, легалізації в офшорах злочинних доходів і ймовірного втручання в діяльність судової влади. За всіма кримінальними справами колишній президент України проходить в якості свідка.

Поділитись