Порошенко розкрив план Росії зробити з Донбасу нове Придністров’я

Порошенко розкрив план Росії зробити з Донбасу нове Придністров’я

Росія збирається зробити з самопроголошених Донецької і Луганської народних республік аналог Придністров’я.

Про це заявив лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко. Відеозапис опублікована на його сторінці в Facebook.

За словами колишнього президента України, Москва хоче зробити з Донбасу якір для блокування «євроінтеграційних та євроатлантичної прагнень» Києва. Порошенко додав, що такі спроби були відкинуті українською владою ще в 2016 році, коли була створена дорожня карта імплементації Мінських угод.

При цьому він вважає, що до проведення виборів має відбутися роззброєння «незаконних збройних формувань» і передача Києву контролю над ділянкою українсько-російського кордону в Донбасі. Також в якості умов проведення місцевих виборів в Донбасі Порошенко назвав відновлення роботи українських ЗМІ і політичних партій у виборчому процесі та участь миротворчого контингенту ООН.

На думку Порошенка, при нинішніх домовленостях за майбутню зустріч в «нормандському форматі» Україна ризикує заплатити капітуляцією. Ще однією тривожною тенденцією він назвав руйнування світової коаліції на підтримку Києва. «П’ять років весь світ підтримував українську позицію. Після недавніх подій ми бачимо, що коаліція набагато чіткіше чує голос Росії. І нам це треба виправляти”, – закликав екс-президент.

Фото ТАСС.

Поділитись