З так званої ЛНР Києву передали майже 400 в’язнів за десять місяців

З так званої ЛНР Києву передали майже 400 в’язнів за десять місяців

Влада самопроголошеної Луганській народної республіки передала Києву за 10 місяців майже 400 ув’язнених, які були засуджені ще до початку конфлікту на Донбасі і висловили бажання відбувати покарання на підконтрольній Києву території.

Про це повідомила в четвер журналістам представник так званої ЛНР в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо вирішення ситуації на Донбасі Ольга Кобцева. У четвер Києву передали 54 ув’язнених. Передача пройшла на лінії зіткнення в районі підконтрольного Києву населеного пункту Щастя за участю представників Спільного центру координації та контролю режиму припинення вогню.

“ЛНР в односторонньому порядку в якості жесту доброї волі передала українській стороні з грудня 2018 року по вересень 2019 року 373 засуджених і 15 кримінальних справ …. Також від України надійшла на адресу республіки прохання передати понад 100 кримінальних справ. Дане питання зараз знаходиться на розгляді”, – сказала Кобцева. За її словами, мова йде про людей, які знаходяться на підконтрольній Києву території, а їхні кримінальні справи залишилися в самопроголошеній республіці.

Фото ТАСС.

Поділитись