З Рівного до Києва транспортували гелікоптером тяжкохворе немовля

З Рівного до Києва транспортували гелікоптером тяжкохворе немовля

У шестимісячного малюка діагностували сепсис і двосторонню пневмонію.

З Рівненської обласної дитячої лікарні транспортували гелікоптером Національної поліції в Київ шестимісячного хлопчика з сепсисом і двосторонньої бактеріальної деструкцією легенів. 

Про це повідомляє прес-служба охорони здоров’я.

“Надалі його лікуватимуть у лікарні “Охматдит”, де зусилля рівненських колег підхоплять фахівці з респіраторної підтримки та лікування імунодефіцитів”, – зазначили у відомстві.

к зазначено в повідомленні, маленький пацієнт був транспортований в рамках проекту з аеромедичної евакуації, в пріоритеті якого – хворі з гострою затримкою кровообігу, розлади серцево-судинної системи та порушеннями мозкового кровообігу, а також важкими травматичними ушкодженнями. 

Даний проект передбачає невідкладну транспортування пацієнтів лікарень з 14 обласних центрів. Пізніше до нього будуть залучені Нацполіція і ГСЧС.

Перший пункт аеромедичної евакуації заробив на Львівщині 2 квітня і став першим в країні подібним пунктом. Тоді на постійне чергування заступила бригада Авіаційної системи МВС. Крім льотного складу, на пункті постійно знаходяться медики. Одна з основних завдань такої системи – медична доставка хворого, команди лікарів або органу для трансплантації.

Перша транспортування пацієнта вертольотом була проведена 9 квітня – хвору госпіталізували з Турки до лікарні Львова всього за 1,5 години.

Поділитись