Японія може достроково скасувати режим надзвичайної ситуації

Японія може достроково скасувати режим надзвичайної ситуації

Японська влада може скасувати режим НС в останніх п’яти регіонах країни, на території яких продовжує діяти оголошене через коронавірус “особливе положення”.

Йдеться про Токіо, Хоккайдо, а також префектури Канагава, Сайтама і Тіба. Очікується, що прем’єр Сіндзо Абе прийме відповідне рішення після консультацій з членами урядової штабу по боротьбі з COVID-19, передає телерадіокомпанія NHK.

Фахівці попереджають про небезпеку виникнення другої хвилі зараження коронавірусом в Японії. У зв’язку з цим очікується, що уряд острівної держави закличе громадян не поспішати з відмовою від ряду заходів, спрямованих на боротьбу з поширенням інфекції, в тому числі від носіння масок і суворого дотримання правил особистої гігієни.

Нагадаємо, що режим НС на початку квітня був введений в семи японських префектурах. В середині минулого місяця його дію поширили на всю територію держави. Передбачалося, що обмежувальні заходи будуть діяти до 31 травня. Тим часом, в середині травня епідеміологічна обстановка дозволила уряду поетапно почати дострокове скасування “особливого становища” в регіонах. Спочатку режим НС зняли в 39 з 47 префектур країни, а потім в Осаці, Кіото і префектурі Хего.

Поділитись