WP: Байден виступив проти Держдепу в питанні санкцій по Nord Stream 2

WP: Байден виступив проти Держдепу в питанні санкцій по Nord Stream 2

Держдепартамент США наполягав на введенні санкцій проти Nord Stream 2 AG, компанії – оператора газопроводу «Північний потік – 2», і її глави Маттіаса Варніга.

Однак президент Джо Байден відмовився, щоб не псувати відносини з Німеччиною, повідомляє Washington Post з посиланням на джерела.

Видання зазначає, що на санкції для блокування проекту наполягали держсекретар Ентоні Блінкен, його заступник Венді Шерман і заступник держсекретаря з політичних питань Вікторія Нуланд.

Проти разом з Байденом виступили високопоставлені представники ради національної безпеки. Їх аргумент полягав у тому, що подібні дії могли зіпсувати відносини з Берліном. Йти на такий ризик порахували безглуздим в ситуації, коли газопровід практично добудований, підкреслило видання.

Раніше стало відомо, що нижня палата парламенту Польщі (сейм) прийняла резолюцію проти будівництва газопроводу «Північний потік – 2». Документ підтримали 452 парламентарія, проти виступив лише один. Сейм також закликав входять в Європейський союз держави відмовитися від будь-якої підтримки реалізації проекту.

Поділитись