Встановлено мінімальний розмір допомоги по безробіттю на період карантину

Встановлено мінімальний розмір допомоги по безробіттю на період карантину

Фонд безробіття постановою від 08.04.2020 р. №217 на час карантину, встановленого Постановою №211 та протягом 30 календарних днів після його закінчення, встановив мінімальний розмір допомоги по безробіттю у розмірі 1000 гривень.

Ця допомога надаватиметься особам, зазначеним у частині другій ст. 22 Закону “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”. Тобто її матимуть право отримати:

застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування мають страховий стаж менше шести місяців або звільнені з останнього місця роботи з підстав, передбачених ст. 37, п. 3, 4, 7 і 8 ст. 40, ст. 41 і 45 КЗпП, а також з аналогічних підстав, визначених іншими законами,
особи, зазначені у частині другій статті 6 Закону №1533,
особи, зазначені в абзаці третьому частини четвертої статті 7 Закону “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”.

Ця постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування і застосовується з 12 березня 2020 року та протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

Поділитись