ВПС НАТО перехопили російський військовий літак в регіоні Балтійського моря

ВПС НАТО перехопили російський військовий літак в регіоні Балтійського моря

ВПС Бельгії, що входять до складу повітряної поліції НАТО в регіоні Балтійського моря, перехопили російський військовий літак, який  не дотримувався міжнародних норм безпеки.

Про це йдеться в заяві Північноатлантичного альянсу, поширеному в Брюсселі.

“Літаки бельгійських ВПС, що входять до складу повітряної поліції НАТО в регіоні Балтійського моря, перехопили російський військовий літак, що пролетів поблизу повітряного простору союзників в четвер (26 березня 2020 року), після того, як він не дотримувався міжнародних норм безпеки”, – наголошується в ньому.

У документі говориться, що це нібито третій подібний інцидент “за останні дні в міру того, як збройні сили по всьому Північноатлантичного союзу допомагають країнам впоратися з кризою коронавірусу”. “Повітряна активність почалася після того, як військово-морські сили НАТО помітили сім російських військових кораблів в Північному морі. У той час як кораблі російського флоту зазвичай проходять через Ла-Манш на своєму шляху між Крайнім Північчю і Середземним морем, в цьому випадку вони залишалися в Північному морі протягом декількох днів”, – заявили в НАТО, додавши, що британський флот та інші військово-морські сили союзників стежили за російськими кораблями до тих пір, поки вони не покинули цей район.

В альянсі додали, що “в ці вихідні починаються масштабні морські навчання під керівництвом Великобританії у північно-західного узбережжя Шотландії”. “У дворічних спільних навчаннях Warrior також беруть участь США, Німеччина, Данія, Норвегія і постійна морська група НАТО One. Навчання проходитимуть з суботи (28 березня 2020 року) по 10 квітня 2020 року”, – додали в НАТО.

Поділитись