Російський винищувач Су-27 зазнав аварії та впав у Чорне море

Російський винищувач Су-27 зазнав аварії та впав у Чорне море

Винищувач Су-27, що належить ВКС Росії, пропав з екранів радарів над акваторією Чорного моря в 50 км від Феодосії в Криму. Він зазнав аварії.

«До акваторії Чорного моря в 50 км від Феодосії при проведенні планових польотів пропала відмітка на екранах засобів об’єктивного контролю від винищувача Су-27. Пізніше було зафіксовано сигнал аварійного радіомаяка в даному районі», – заявили у військовому відомстві.

На пошук і порятунок льотчика були спрямовані літак Ан-26 і вертоліт Мі-8. Крім того, в пошуках беруть участь протичовновий корабель Чорноморського флоту і цивільні судна, що знаходилися в безпосередній близькості від місця події.

«За попередніми даними, літак впав в море. Пошук льотчика в районі проведення операції утруднений складними метеоумовами», – заявили в Міноборони.

За попередніми даними, в зоні відповідальності рятувального центра Севастополя зафіксовано сигнал радіобуя. Імовірно, він виходить з гумового човна, на якому може знаходитися льотчик винищувача. Туди були направлені два судна, що знаходилися поблизу.

Поділитись