Володимир Зеленський підписав указ про деокупацію Криму

Володимир Зеленський підписав указ про деокупацію Криму

Президент України Володимир Зеленський заявив про підписання указу “Про заходи щодо деокупації і реінтеграції Кримського півострова”

Крім цього він звинуватив Росії в захопленні Криму і зазначив, що запускають так звану “Кримську платформу” – міжнародний формат, в якому Київ має намір обговорювати повернення Криму.

“Сьогодні мною підписано указ про заходи, спрямовані на деокупацію і реінтеграцію Кримського півострова”, – написав Зеленський в своєму Telegram. За його словами, в указі містяться заходи для розвитку і підтримки кримськотатарської мови, а також захисту прав жителів півострова.

Дав Зеленський уряду і доручення почати організацію “Кримської платформою”. Про роботу цієї інформаційної площадки Зеленський раніше проводив переговори з представниками ЄС, Великобританії, Канади, Туреччини і заручився їх підтримкою. Очікується, що майданчик запрацює з інавгураційного саміту, який заплановано на 23 серпня 2021 року в Києві.

Звертаючись до українців, Зеленський також заявив, що Крим “був серцем України” і сім років тому це серце вирвали.

“Ми ніколи не забудемо, хто це зробив, і ніколи не забудемо, хто дозволив це зробити”, – зазначив український лідер.

Також він написав, що ті, хто стискають зараз це серце в руках “щиро дивуються, чому Україна ображена, чому не хоче мати хороших відносин”.

Поділитись