Влада Ірану пообіцяла помститися за вбивство фізика-ядерника Фахрізаде

Влада Ірану пообіцяла помститися за вбивство фізика-ядерника Фахрізаде

Радник вищого керівника (рахбара) Ісламської Республіки Іран Хосейн Дехган пообіцяв, що влада республіки помстяться за фізика-ядерника, голови організації досліджень і інновацій міноборони країни Мохсена Фахрізаде.

Про це повідомляє агентство Mehr. «Ми обрушимося на вбивць цього невинного мученика, як грім, і змусимо їх пошкодувати про скоєне», – заявив Дехган.

Голова Комісії з національної безпеки і зовнішньої політики іранського парламенту Моджтаба Зоннур також попередив, що вбивство вченого не залишиться без відповіді, уточнює агентство.

Про вбивство керівника організації досліджень і інновацій міноборони Ірану Мохсен Фахрізаде в результаті замаху стало відомо 27 листопада.

Напад на вченого відбулося в місті Абсард провінції Тегеран. Він отримав смертельні поранення в результаті вибуху і стрілянини.

За словами міністра закордонних справ Ірану Мохаммада Джавада Заріфа, до вбивства Фахрізаде може бути причетний Ізраїль. В ООН після вбивства вченого закликали уникати кроків, здатних призвести до ескалації конфлікту в регіоні.

У 2008 році іранський фізик-ядерник потрапив під економічні санкції США як автор іранської ядерної технології.

Поділитись