Влада ФРН виділить близько € 1,6 млрд на дослідження COVID-19

Влада ФРН виділить близько € 1,6 млрд на дослідження COVID-19

Міністерство освіти і наукових досліджень ФРН виділить близько € 1,6 млрд на дослідження коронавірусу.

Про це у вівторок повідомило агентство DPA з посиланням на власну інформацію. За його даними, близько € 627 млн ​​з цієї суми призначаються займаються розробкою вакцин проти коронавируса німецької компанії BioNTech і розташованої в місті Тюбінген фармацевтичній фірмі CureVac. При цьому вказується, що грошові кошти є доповненням до вже виділених урядом ФРН на дослідження в області охорони здоров’я € 2,9 млрд в 2020 році.

Основними науковими інститутами, що спеціалізуються на дослідженнях COVID-19 в Німеччині, як пише DPA, вважаються Центр з вивчення інфекційних захворювань імені Гельмгольца (HZI) і Німецький центр інфекційних досліджень (DZIF). Так, HZI отримав приблизно € 32 млн, у той час як DZIF близько € 5,8 млн.

Разом з тим наголошується, що за останнє десятиліття влада Німеччини постійно збільшували витрати на дослідження в області охорони здоров’я, включаючи біотехнології. Наприклад, якщо в 2010 році на ці цілі було виділено трохи менше € 1,9 млрд, то в 2019 році – майже € 2,5 млрд.

За даними Інституту імені Роберта Коха (підпорядковується Міністерству охорони здоров’я ФРН), число нових випадків інфікування коронавірусів в Німеччині за минулу добу збільшилася на 9 609. З початку пандемії інфекція була виявлена ​​у 3 163 308 жителів ФРН. Від наслідків захворювання, що викликається коронавірусів, за 24 години в країні померли 297 пацієнтів. Загальна кількість летальних випадків за весь час епідемії в Німеччині досягла 80 303.

Поділитись