Влада Білорусії оцінила рейтинг Лукашенка в 76 відсотків

Влада Білорусії оцінила рейтинг Лукашенка в 76 відсотків

Оперативно-аналітичний центр при президенті Білорусі оцінив рейтинг чинного глави держави Олександра Лукашенка в 76 відсотків.

Звіт опублікував в Facebook голова правління «Білоруського союзу журналістів» Олексій Кривошеєв.

У документі сказано, що з лютого рівень підтримки влади падав. У березні рейтинг Лукашенка становив близько 60 відсотків в цілому по країні і близько 52 відсотків у Мінську. Падіння було викликано з коронавірусом і погіршенням соціально-економічного становища «з об’єктивних причин». Крім того, не всі громадяни «об’єктивно і адекватно» сприйняли причини затримань альтернативних претендентів на президентський пост.

Однак «у міру вирівнювання ситуації» з коронавірусом рейтинг влади почав відновлюватися. До кінця червня рівень довіри Лукашенко досяг 76 відсотків, йдеться в документі.

Після роз’яснення послам ЄС і США «істинних причин» затримання опозиційних політиків міжнародній спільноті і «багатьох звичайних громадян» виникла впевненість в наявності доказової бази проти них. Рейтинг всіх альтернативних кандидатів у президенти в сукупності становить 16 відсотків.

Найближчим часом рівень довіри Лукашенко може досягти 80 відсотків, що «практично виключає серйозні електоральні ризики», говориться в кінці звіту.

Поділитись